top of page
DSC_0241_edited_edited.jpg

Hi, ik ben

Marlijn van Ast

Ik help vrouwen die verslaafd zijn geraakt aan drank en/of drugs, hun weg te vinden naar een leven in herstel van hun verslaving. 

​

Ik ben ervaringsdeskundige, verslavingscounselor en herstelcoach in één. 

​

Laat me jou vertellen over mijn weg naar herstel...

Marlijn-in-de-media-zw-PC_edited.jpg

Wat ik het liefste doe?
Verbinden met jou! Je helpen bij het vinden van rust in je hoofd en het vormgeven van jouw vrije & liefdevol leven.

Hi, ik ben Marlijn

Wat in mijn vroege jeugd al begon met obsessief snoepen, kwam in mijn studententijd tot uiting in de vele kortstondige relaties en een afhankelijkheid van alcohol. Pas op mijn 36ste kwam ik terecht in een soort apotheose waarin ik werkelijk alles deed voor de liefde van die ene man én ik de combinatie drank en coke vond, wat maakte dat ik door kon gaan met mijn destructieve gedrag.

​

Vele uren bij een psycholoog op de bank lagen achter mij, maar ook psychiatrie, antidepressiva, verre reizen, slaapmedicatie, nieuwe banen en studies. Ik had het werkelijk allemaal geprobeerd, maar niets gaf mij een ‘tevreden’ gevoel. Ik wist niet meer hoe ik moest leven, maar ik wilde ook niet dood.

​

Op mijn 40ste kwam door een magisch moment alles samen en besloot ik hulp te zoeken in de verslavingszorg.

Het was pas daar dat ik leerde hoe afwijzing, eenzaamheid en mijn negatieve overtuigingen mij in een neerwaartse spiraal hielden. Ik ervaarde hoe het is om emoties toe te laten en te uiten in het moment. En vooral dat kwetsbaarheid juist een teken van kracht is. De enige manier eruit, was er dwars doorheen gaan.

Sinds 2020 ben ik clean en sober en in herstel van mijn verslaving en codependency.

  • Instagram
  • LinkedIn
  • Facebook
DSC_9673.jpg
3D vierkant wit.jpg

Één is te veel,duizend nooit genoeg

Samen met counselors, lotgenoten en haar psycholoog gaat zij op speurtocht naar de oorzaak van haar verslaving en volgt ze alle adviezen op die haar gegeven worden.

​

Zal het haar lukken om alles wat ze dénkt nodig te hebben, los te laten en een nieuwe manier van leven te vinden?

 

Lees het kwetsbare, rauwe en soms humoristische verhaal van Marlijn waarin ze haar ervaring, kracht en hoop met jou deelt over het herstellen van haar verslaving.

Mijn grootste inzicht 

Trauma’s en negatieve overtuigingen liggen tengrondslag aan mijn verslaving!

Vanaf mijn jonge jaren was ik verslaafd aan snoep, maar met name aan liefde, bevestiging en goedkeuring. Eerst van mijn ouders (Papa, houd je wel van mij?) en later van mijn docenten, vriendinnen en vriendjes. Dat verplaatste zich in mijn puberteit naar drank en mannen. Pas op mijn 36ste kwam ik terecht in een soort apotheose waarin ik highclass escort werd voor de liefde van een man én de combinatie drank en coke vond, wat maakte dat ik door kon gaan met mijn destructieve gedrag.


Vele uren bij een psycholoog op de bank lagen achter mij, maar ook hypnotherapie, haptotherapie, psychiatrie, antidepressiva en slaapmedicatie. En dan nog maar niet te spreken over de reizen die ik maakte om mijzelf te ontdekken of het aantal wisselingen van baan en studie, omdat daar de oplossing zou liggen. Ik had het werkelijk allemaal geprobeerd, maar niets gaf mij een ‘tevreden’ gevoel. Het lag aan mij, ik was zwak, had gefaald en had geen ruggengraat. Eindresultaat: ik schreef mezelf af.

Ik was waardeloos.

 

Op het moment dat ik op straat liep en wist waar mijn huis was, maar toch volledig de weg kwijt was, bereikte ik mijn dieptepunt. Ik stapte net op tijd weg voor een voorbij razende bus, werd opgevangen door mijn vriendje en thuis door hem in bed gelegd. Daar in mijn veilige warme bed, zocht ik naar de beste afkickkliniek in Zuid-Afrika. Met zwembad! Want ik wilde wel mooi weer als ik dan toch moest afkicken.

 

Op 22 maart 2020 telde ik mijn eerste dag clean. Helaas niet binnen de veilige muren van een afkickkliniek. Nee, ik deed het alleen thuis, achter de laptop in de Zoomkliniek; de lockdown hield mijn vliegtuig aan de grond. Ik werkte aan mijzelf alsof mijn leven ervan af hing. Achteraf kan ik zeggen: dat deed het ook. Als ik toen de hulp niet had gezocht, was ik vermoedelijk niet lang na mijn dieptepunt uit het leven gestapt.

Ik wilde namelijk niet meer overleven. Ik was zo moe, ik was er zo klaar mee!

 

Maar nu was er hulp. Tijdens mijn 6 maanden in de Zoomkliniek schreef ik dagelijks in mijn dagboek en een jaar later was het manuscript voor mijn boek ‘Een is te veel, duizend nooit genoeg’ geschreven. Dit was het boek dat ik zelf had willen lezen, maar wat ik niet kon vinden. En dus besloot ik, met 4 maanden cleantijd, dat ik het dan maar moest schrijven.

 

Tijdens de EMDR sessies elimineerde ik mijn negatieve overtuigingen en installeerde ik nieuwe positieve. Ik ging van het donkere gevoel ’Ik ben het niet waard’ naar het lichte gevoel ‘Ik mag er zijn en ik ben heel’. Het voelde als een wonder. Eindelijk was er weer ruimte om naar de toekomst te kijken, mijn dromen te ontdekken en mijn passies te ontwikkelen. En dat is wat ik deed.

 

Het boek werd gelanceerd op 18 december 2021, ik was toen pas anderhalf jaar clean. Binnen een paar maanden had ik vele interviews met landelijke media als RTLNieuws en NPORadio 1, stond ik met foto’s en verhaal in de grote bladen als VROUW magazine en Libelle, en kon je mijn verhaal ook horen en zien op de podcast van Najib Amhali @WatKanErNouGebeuren.

​

Doordat ik zichtbaarder ben kan ik nóg meer mensen helpen bij het vinden van duurzaam herstel!

 

Inmiddels is de tweede druk van mijn (luister)boek uit, ben in afgestudeerd in verslavingskunde, heb ik een (online) praktijk opgezet voor verslavingscounseling om andere vrouwen te helpen bij het vinden van hun herstel. en spreek ik regelmatig op podia en in de media.

​

Mijn leven is mooier dan het ooit is geweest en zolang ik clean en in herstel blijf, heb ik niets te vrezen!

​

DSC_9826.jpg
bottom of page